perjantai 4. toukokuuta 2012

Teos on valmis

Ympäristötaidenäyttelymme avajaiset on ohi, mikä samalla tarkoittaa sitä että teoksemme on vihdoin valmis! Wohoo! Meillä ei ihan aikataulut toimineet suunnitellusti. Tuli vähän kiire ja pari mutkaa matkaan. Marian kanssa opittiin ainakin nyt hyvin se, ettei maalarinteippiä kannata jättää ikkunaan useaksi päiväksi. Tarraa aika hyvin kiinni. Ainakin ne liimat.

Teippien irrotusta. Kuva: Maria

Ihan siltä varalta, että joku vain vilkuilee tämän läpi lukematta:

Älä jätä maalarinteippiä ikkunaan useaksi päiväksi! Ei kannata. Tarraa aika tiukkaan kiinni.

Maalarinteippiä voi kuullemma pitää ikkunalasissa muutamia tunteja, mutta pidemmäksi aikaa sitä ei kannata jättää. Maria onneksi kävi lukemassa nettikeskusteluja, kun tajusimme ettei ne teipit lähdekään siitä ikkunasta ihan noin vain. Ilmeisesti saman virheen on tehnyt muutama muukin, sillä niitä keskusteluja kuulemma löytyi - ja vinkkejä myös. Me totesimme parhaiksi apuvälineiksi liimojen irrottamiseen ihan tavallisen ruokaöljyn ja sellaisen keraamisen lieden puhtaaksirapsutusvälineen, miksi sitä sitten ikinä kutsutaankaan. Ei naarmuttanut ja hyvin lähti.

Ja nuo teipit oli siis tuossa ikkunassa, jottei linnut lennä sitä päin, kun tuota kasvia ei vielä ollut. Ja kyllä, olisi ollut aivan liian helppoa vain vetää rasti ikkunan yli. Nyt me luotetaan siihen, että se kasvi vie sen verran tilaa, ettei linnut lennä siihen - tai ainakin toivotaan että näin on.


Ja kun teipit lopulta olivat irti, öljy piti vielä pestä pois. Kuva: Maria

Nyt on siis Kumpulan kasvitieteellisessä puutarhassa esillä Reclaimed Territories -ympäristötaidenäyttely. Käykääs ihmeessä ihmettelemässä! Puutarha on auki päivitäin klo 11-18 (paitsi juhannuksena), ja teokset ovat esillä 31.8. asti.

Ei kommentteja:

"Kerran aloitettuasi uneksimisen

älä hetkeksikään lopeta.
Uneksi vain mahdottomia, sillä huomista eivät
järkevät latteudet kiinnosta.

Ole hyvä unelmiasi kohtaan,
ja anna niiden toteutua.
Äläkä koskaan kuvittele
että sinun unelmasi on ainoa.

Älä hämmästele ihmeitä, iloitse niistä.
Kävele vetten päällä
Herätä kuolleita henkiin.
Muista, että hymyily on uneksimista."

-Tommy Tabermann