torstai 8. syyskuuta 2011

Vikat fiilikset Pohjois-Suomen kurssilta

Loppukurssin ohjelma tämän jälkeen:

Tiistaiaamupäivänä luento saamelaiskäräjistä Siidassa. Oli muuten mielenkiintoinen! Olisi voinut olla pidempikin, niin oltaisi keretty syvemmälle niihin metsäkiistoihin ja sopimuksiin.


Iltapäivällä metsäretki Kessiin, eli maastokohteita pienessä tihkussa ja jo toinen voileipälounas peräkkäin (paitsi että saatiin makkaraa, kun lounas oli laavulla). Värriössä osa porukasta käveli rajavyöhykkeen rajalle, n. 3 km asemalta. Kessissä ajettiin tosi pitkään rajavyöhykkeen tuntumassa ja suunnilleen kaikki maastokohteetkin oli niin, että rajavyöhykkeen keltaiset nauhat puissa näkyivät. Opettaja sanoi vain, että "kävelitte rajavyöhykkeelle Värriössä, koska se on teille hyväksi". :D


Tietenkin tiistaina, vika ilta Saariselällä, juhlimaan! Mä en muistanut että metsäylioppilasporukassa tää on tällasta... x)

Keskiviikkona aamupäivä välillä Saariselkä Sodankylä ihmeteltiin maaperän vaikutusta metsiin, niiden puulajeihin ja kasvuun. Maastokohteita siis taas. Useammalla kohteella noustiin bussista ihmettelemään metsää siksi aikaa, kun kuski kävi kääntämässä bussin. Joillain kohteella tosin tyydyttiin ihmettelemään metsää bussista käsin. Sodankylästä matka jatkuin suoraan kohti Rovaniemeä.


Rovaniemellä paistoi aurinko, kun saavuimme sinne. Mä lähdin illalla treffaamaan Miiaa <3, jota oli ihana nähdä pitkästä aikaa, ja tietty piti käydä tsekkaamassa Rovaniemen yöelämä. Päädyttiin fuksibileisiin, ja oli kyllä kiva ilta, kiitos siitä kaikille mukana olleille (: !

Ja Rovaniemi oli ihana! Niin pieni, että ihan kaikkialle pääsee kävellen - tai fillarilla vielä paremmin. Joen ylittävältä sillalta näkyi tuntureita, mikä oli helsinkiläistytön mielestä aika upeaa! Ja siellä on ainakin yksi kauppa, jossa on melkein parempi valikoima kuin yhdessäkään Stadin kaupassa :DD

Seuraavana päivänä käytiin vielä Arktikumissa. Meillä oli luento ja sen jälkeen ehdittiin vielä hetki kierrellä näyttelyssä. Sinne voisi mennä uudestaankin, koska jäi aika paljon näkemättä, tai ainakin tuntuu siltä. Kurssi loppui puolenpäivän aikoihin ja bussikuski kyyditsi meidät rautatieasemalle.


Ei kommentteja:

"Kerran aloitettuasi uneksimisen

älä hetkeksikään lopeta.
Uneksi vain mahdottomia, sillä huomista eivät
järkevät latteudet kiinnosta.

Ole hyvä unelmiasi kohtaan,
ja anna niiden toteutua.
Äläkä koskaan kuvittele
että sinun unelmasi on ainoa.

Älä hämmästele ihmeitä, iloitse niistä.
Kävele vetten päällä
Herätä kuolleita henkiin.
Muista, että hymyily on uneksimista."

-Tommy Tabermann